Familjen Edlunds hemsida - Resor

    Dag 8 - Sharm el-Sheikh

Halv åtta var det uppstigning. En halvtimma senare gick vi och åt en stadig frukost och redan vid niotiden hade vi etablerat oss på stranden och lagt beslag på två solstolar och ett parasoll. Hotellet hade en bar vid stranden där man fick låna badhanddukar.

Vi tog på oss våra nyligen inköpta badskor och tog det första doppet i Röda Havet. Något svalt var det innan man hade doppat sig helt. Det dröjde inte speciellt länge förrän vi såg de första fiskarna simma runt våra ben. Fantastiskt! Det kändes som vi simmade omkring i ett stort akvarium med fiskar i olika former och färgkombinationer.


Utsikt från hotellet.

Vid tolvtiden tyckte vi att det räckte med sol och bad. Vi gick tillbaka till hotellrummet och bytte om till torra och mer täckande kläder. Vi begav oss in till Na’ama Bay för att äta lunch. Valet föll på Pizza Hut. Vi beställde två Super Supreme-pizzor, en liten och en medel. Mängden mat var i mastigaste laget för oss två så när vi betalat notan gick vi raka spåret till hotellrummet och tog en middagslur.

Vi vaknade vid halv fem efter ett par timmars välbehövlig sömn. Efter en lika välbehövlig dusch gjorde vi oss i ordning för kvällen. Vi var ute i mycket god tid och tog en promenad in till Na’ama Bay igen och handlade presenter till nära och kära.

Vi hann precis lämna presenterna på hotellrummet innan vi träffades vid sju. Vi hade bokat bord på Parmizzano’s denna kväll.

Efter maten tog vi dagens tredje dagens tredje runda in till Na’ama Bay. Det var stor skillnad på Na’ama Bay på kvällstid jämfört med dagtid. Det var ett folkliv och ett utbud på uteställen utan dess like. Vi gick en runda bland affärer och partyställen innan vi återvände till hotellet. Vid elvasnåret var vi tillbaka på hotellrummet och somnade ganska snart.