Familjen Edlunds hemsida - Resor

    Dag 9 - Sharm el-Sheikh

Vi vaknade redan vid sju för att om möjligt få en bättre plats på stranden än dagen innan. Efter en ny stadig frukost och en kortare vända på hotellrummet var vi nere på stranden i hyfsad tid och fick en bra plats. Vi konstaterade att det var lite molnigare och samtidigt lite kyligare denna förmiddag och att folk inte verkade så sugna på stranden.

Vi hade vår kamera med oss i vattnet när vi snorklade och tog en massa kort på färgglada fiskar. Vi låg säkert i vattnet i en halvtimma åt gången. Vi hade t-shirtar på oss när vi låg och flöt för att inte bränna ryggarna i den starka egyptiska solen.


Papegojfisk i Röda Havet.

Vid ettiden ansåg vi att vi fått tillräckligt med sol och bröt upp. Vi gjorde samma procedur som dagen innan, d.v.s. vi bytte om till torra och mer täckande kläder och gick in till Na’ama Bay för att äta lunch. Vi hade svårt att välja restaurang då man alltid hade Faraos hämnd (magsjuka) i bakhuvudet. Det blev, kanske lite tråkigt, Pizza Hut igen. Vis av erfarenheten beställde vi bara en mediumpizza som vi delade på. Det var fullt tillräckligt.

Efter lunchen letade vi upp ett Internetcafé där vi loggade in och skickade några mail till Sverige och dessutom kollade den ekonomiska statusen på vårt bankkonto. Sen bytte vi café från Internetcaféet till Starbucks där vi köpte varsin kopp kaffe och satte oss på uteserveringen (i skuggan) en stund. När vi druckit upp kaffet gick vi till Egyptens motsvarighet till System­bolaget och köpte några burkar egyptisk öl.

Vi återvände till hotellrummet och tappade upp vatten i tvättstället och tvättade upp smuts­tvätt. Efter tvätten tog vi oss en liten eftermiddagslur.

Vi samlades vid halv sju vid Beach B.B.Q. för ytterligare en trerättersmiddag under bar himmel. Kvart i tio återvände vi till hotellrummet och började packa ihop våra tillhörigheter. Vi somnade vid elvasnåret.