Familjen Edlunds hemsida - Resor

    Dag 13 - Döda Havet

Trots att vi hade en ”ledig dag” ställde vi klockan för väckning vid halv åtta. Vi åt en stadig frukost innan vi gjorde oss redo för en dag på stranden.

Vid niotiden gick vi ner till stranden och förskanskade oss två solstolar och ett parasoll. Vi gick nästan direkt till vattnet för ett dopp i Döda Havet. Det var lite kallt i vattnet innan man hunnit doppa sig. Vi flöt som korkar. En mycket speciell upplevelse. Det var lättast att simma på rygg. Om man rullade över på mage hamnade man otäckt nära vattenytan med näsa och mun så det gällde att lyfta blicken.


Jordens lägsta (torra) punkt.

Efter badet duschade vi av oss allt salt och gick tillbaka till våra solstolar och solade en stund. Vi solade och badade fram till tolvtiden innan vi bröt upp och återvände till hotellrummet. Vi bytte om till torra kläder och gick på rundvandring på hotellområdet. Klockan började bli mycket så vi spanade efter potentiella lunchställen. De restauranger som vi tittade runt på öppnade först kl. 13.00. Priserna var förhållandevis höga och vi bestämde oss för att skippa lunchen helt och hållet.

Vid tvåtiden var vi tillbaka på hotellrummet. För att få tiden att gå fram till middagen tog vi en timmes siesta. Vid fyratiden var vi rejält hungriga. För att stilla hungern kokade vi kaffe som vi avnjöt på vår balkong och passade samtidigt på att njuta av solnedgången.

Kvart i sju samlades vi i restaurangen för ytterligare en gemensam måltid. Vi tog för oss av buffén som för dagen hade medelhavstema. Vi åt både för lunchen och middagen. Efter maten gick vi upp en trappa och satte oss i salongen och drack varsin cappuccino.

Vi somnade strax före midnatt.