Familjen Edlunds hemsida - Resor

    Dag 7 - Agra → Delhi

Även denna morgon var jag vaken före klockans alarmtid som var satt till halv nio. Jag gjorde mig i ordning rätt så kvickt och packade ihop det mesta innan jag i rask takt gick ner till restaurangen och åt frukost. Efter en kort vända på hotellrummet checkade jag ut från hotellet vid tiotiden och hoppade in i den väntande bilen med Sushil bakom ratten.


Omkörning samt överlastad traktor.

Vi körde hela förmiddagen tills Sushil vid kvart i ett stannade till vid ett tjusigt motell med goda lunchmöjligheter. Jag satt ute i den skinande solen och åt i den parkliknande trädgården. Lunchen bestod, som vanligt vid det här laget, av kyckling med ris. Som underhållning till lunchen pågick en bärgningsaktion av en lastbil som vält på motorvägen precis utanför trädgården.


Lunchrestaurang utmed motorvägen.

Vid tvåtiden var jag mätt och belåten och betalade notan och mötte upp Sushil på parkeringen. På parkeringen fanns det även två spelmän, troligen far och son, som spelade och dansade för ankommande och avgående gäster. Eftersom jag var snabb ut från restaurangen hann de inte starta upp sitt uppträdande förrän jag satt i bilen. Inga pengar således!

På vägen mot Delhi gjorde vi ett kortare stopp vid en nybyggd tempelbyggnad som hette Jaigurudeo.

När vi närmade oss Delhi tätnade trafiken ordentligt och de sista milen genom huvudstaden var riktigt sega.

Strax före fem checkade jag ånyo in på hotell Chorus vid Connaught Place och fick rum nummer 104.

Vid halv sex gick jag ut en sväng runt Connaught Place och tog ett kort besök i Palika Bazaar (Underground). Det mesta som var till försäljning var kopior och fejk så jag köpte inget och lämnade stället rätt fort. När jag gått varvet runt Connaught Place återvände jag till hotellet en stund för att pausa.

Pausen varade till åtta då jag med nya krafter återigen tog ett varv runt Connaught Place. Skillnaden mot innan var att jag gick i den s.k. Middle Circle som var mittenringen av de tre ringarna runt Connaught Place.

Vid niotiden fick jag ett bord på United Coffee House. Jag beställde pepparkyckling med pommes frites samt en Heineken. Till dessert beställde jag chokladmousse och starkt kaffe. Kaffet serverades i en e-kolv. Servitören, som för övrigt var mycket trevlig och hade många frågor om Sverige, berättade hur man skulle beställa starkt kaffe i Indien. Man skulle beställa ”filtered coffey”. Mat och dryck smakade finfint och notan uppgick till 1015 Rs (173 kr) utan dricksen inräknad. Jag tyckte det var ett ok pris med tanke på läget, maten och servicen.

Väl uppe på hotellrummet hann jag knappt mer än borsta tänderna innan jag somnade.