Familjen Edlunds hemsida - Resor

    Dag 7 - "Bushcamp" → "Bushcamp"

Väckarklockan hann inte väcka oss eftersom flertalet redan vaknat före halv sju. Att vakna i öknen under bar himmel och se soluppgången var inte fel. Frukosten serverades vid sju och precis som gårdagen var vi klara för avfärd innan åtta.

Vid halv tolv serverades lunch mitt ute i Atacamaöknen, några mil efter staden Chañara.


Tre på rad.

Nästa stopp blev mitt ute i öknen där en staty av en hand hade byggts för att välkomna UFO. Tydligen har det observerats många UFO i området. Statyn kallades Mano del Desertio.


Hela gänget samlat vid Mano del Desertio.

Vid sexsnåret rullade vi in i Antofagasta. Efter ett välbehövligt toalettbesök blev det middag vid en bensinstation. Vid halvåtta körde vi vidare genom öknen mot nya mål och nya höjder. Från och med nu och under de kommande tre veckorna kommer vi att vara på högre höjder än 2 000 meter över havet och vi kommer inte att se något hav förutom Titicacasjön.

Strax efter åtta på kvällen passerade vi Stenbockens vändkrets.

Vid tiotiden passerade vi Calama och strax utanför staden parkerade bussarna för den andra bushcampen i rad ute i Atacamaöknen.

Temperaturen hade sjunkit markant i samma takt som vi stigit i höjd. Calama låg på 2 700 meters höjd. Underställ och mössa krävdes för att inte frysa i sovsäcken. Eftersom det blåste fick vi krypa in sovsäckarna. Enligt personalen var det -3°C under natten. Kallt!