Familjen Edlunds hemsida - Resor

    Dag 11 - San Salvador de Jujuy → Humahuaca

Jag vaknade halv åtta och efter frukosten, som serverades vid halv nio, knödde vi ihop oss alla 40 i Murre som transporterade oss till de centrala delarna av San Salvador. Staden var ganska öde eftersom det var helgdag. Efter många om och men hittade vi en bankomat och vi tog ut 60 argentinska pesos (180 kr) var.

Vi gjorde ett besök på en indianmarknad där det såldes frukt och krimskrams. Vi köpte ingenting och letade istället efter ett Internetcafé. Tillslut hittade vi ett ställe där strömmen var på. Efter en dryg timme och en peso (3 kr) fattigare var vi klara. Eftersom klockan slagit tolv började vi leta upp potentiella lunchställen. Efter ett kort tag hittade vi restaurang Ruta 9. De flesta beställde pasta och fick in rejäla middagar. Alla blev ordentligt mätta och vi betalade notan och gick ut för att hitta två taxibilar som kunde ta oss tillbaka till bensinstationen. Resan gick bra och kostade tre pesos (9 kr).

Kring halv åtta var vi framme i Humahuaca. Efter en välbehövlig dusch gick vi in till byns centrum för att hitta ett lämpligt ställe att käka middag på.

Efter lite letande hittade vi en hyfsad restaurang. Kyparen såg lite förskräckt ut när det stegade in tio gringos i den nästan tomma lokalen. En del beställde kyckling och en del beställde kött och när maten kom in så var det inga små portioner direkt. Hela kalaset inklusive öl och vin kostade 63 pesos (190 kr)! Middag för under 20 kr! Billigt! Innan vi hann få notan kom det in fyra spelemän som spelade indianmusik för oss och några nytillkomna gäster.