Familjen Edlunds hemsida - Resor

    Dag 24 - Cuzco

Vaknade något bakis tid tiotiden och vid halv elva gick vi och käkade frukost. Efter frukosten gick vi ut på stan. Vi strosade runt och handlade lite kläder inför Inkaleden. Vi kom inte längre än till Plaza de Armas innan vi tog en paus på en av uteserveringarna runt torget. Innan vi fick våra sandwichar fick vi värja oss för alla jobbiga försäljare som ville sälja allt från vykort till små stickade tummefigurer. Lite jobbigt blev det i längden att behöva säga "No gracias" tusen gånger.

Mozzarellasandwicharna smakade fint och efter lunchen gick vi runt lite planlöst. På vägen provianterade vi vatten och snacks på en supermarcado och drickahållare på en av indianmarknaderna nära hotellet.


Iglesia de la Triunfo vid Plaza de Armas.

Vi fick en halvtimmes vila innan vi samlades vid femtiden för att få information om Inkaleden. Informationen varade i nästan en timme och efteråt gick vi ut på stan för att hitta en bra restaurang. Valet föll på restaurang Tunupa. Det visade sig vara ett bra val för restaurangen var en lyxrestaurang. Maten på restaurangen var lite dyrare och en huvudrätt med en öl till kostade 50 soles (115 kr).

Efter maten kikade vi i affärer och gjorde några inköp. När vi kom tillbaka till hotellrummet kontrollerades packningarna ett par gånger innan vi la oss.