Familjen Edlunds hemsida - Resor

    Dag 32 - Nazca

Jag vaknade strax innan sju av startande flygplan och gick en runda runt bussarna för att bl.a. leta upp mitt badlakan som fått fötter under natten. Lite senare dök det upp fler morgonpigga resenärer och vi började lira fotboll till många bakfullas förtret.

Frukosten serverades kring nio.

Redan innan klockan tio var vi redo för dagens första övning som var en flygtur över Nazcalinjerna. Flygturen varade i en halvtimma och under flygturen fick vi bl.a. se kondoren, kolibrin, astronauten m.fl.


Astronauten.


Kolibrin.

Vid elva var vi tillbaka vid samma plats som gårdagen, d.v.s. vid poolen. Det blev bad, bokläsning, stekning fram till halv ett då vi beställde lunch. Efter lunchen fortsatte övningarna som innan. Poolbesöket avslutade med vattenvolleyboll. Vid tretiden gick jag och duschade då min överkropp hade fått samma färg som en rosa buss.

Efter lite vila blev vi vid femsnåret hämtade med buss för en tur tre mil ut i öknen för att kika på tolv gravplatser vid Chauchilla. Vad som var speciellt med gravplatserna vara att de döda begravdes sittande insvepta i tyger. Vid utgrävningarna 1997 hade mumierna fortfarande både hud och hår p.g.a det torra klimatet. Vid senaste El Niño ruttnade huden och endast håret blev kvar. Slarvigt av peruanerna!

Då guiden verkade stressad avslutades denna övning redan klockan sex då solen gått ner och det blivit mörkt. Färden fortsatte in till Nazca där vi först fick en demonstration i hur man utvinner guld och sen fick vi en genomgång på hur man gör krukor och andra stengods i Nazca. Båda övningarna kändes lite som turistfällor.

Efter detta blev vi inkörda till Plaza de Armas där de flesta hoppade av bussen. Vi styrde direkt kosan mot stans enda bankomat. Givetvis strejkade bankomaten. Pengar lånades istället av välbärgade medresenärer.

Livhanken upprätthölls då vi gick in på en pizzeria och käkade en inte alltför smakrik pizza. Kalaset kostade 25 soles (58 kr) inklusive en öl.

Vid halv tio tog vi en skabbig taxi tillbaka till campingen och vid elva släcktes lamporna. Jag sov inne i Bull trots myggorna. Premiär för myggnätet! Det fungerade bra.