Familjen Edlunds hemsida - Resor

    Dag 34 - Ica

Vaknade strax innan nio av att det var väldigt varmt i sovsäcken. Efter ett snabbt byte till lättare kläder var det dags för frukost. Törsten var stor med tanke på gårdagen.

Ganska snabbt efter frukosten gick vi åter till poolen. Här låg vi och gottade oss fram till halv ett då de flesta återvände till bussarna för att packa om väskor och storstäda bussarna.

Vid halv tre gick vi bort till poolen för att käka lunch. Vi fick vänta till klockan tre innan det började hända något. Det slutade med att vi själva fick gå och hämta vår mat i köket som låg i samma byggnad som hangaren.

Vid fyrasnåret blev vi hämtade vid campingen av tre ökenbuggys (areneros på spanska) för en tripp i sandöknen kring Ica. Vår förare var sydamerikansk mästare på att köra ökenbuggy. Bra fart och berg- och dalbana.


Areneros.

Efter ett tag gjorde vi ett kort stopp vid oasen Huacachina för fotografering. Oasen, som förvisso var konstgjord, är känd för att den är avbildad på baksidan av 50 solessedeln.


Oasen Huacachina.

Nästa stopp blev på toppen av en sanddyn. Därifrån skulle de som ville och vågade åka sandboard. Sandboard liknar snowboard förutom två saker. Dels för att man åker på mage och dels för man åker på SAND! Efter att ha vallat med ett stearinljus gav vi oss en och en ut i "pisten". Det var grymt fräckt och gick fort. När man kom ner hade man sand i munnen och på många andra ställen också.

Efter åket åkte vi vidare med våra sandbuggys. Turen slutade vid en ännu brantare och längre sanddyn. Här åkte vi fyra åk innan det blev för mörkt.


Areneros i fart.

På tillbakavägen blev det en vådligare färd med sandbuggyn än innan. Dessutom blev det mörkerkörning. Vi var tillbaka på campingen någon gång efter sex. Direkt efter ankomsten gick vi med bestämda steg mot poolen för att försöka bli av med ett par kilo sand som trängt in överallt.

Efter det inte alltför varma doppet begav vi oss med taxi in till stan för att käka middag. Vi gick ett varv runt ett par kvarter för att hitta en lämplig restaurang. Vi hittade ingen annan restaurang än den vi käkade lunch på dagen innan. Så restaurang Plaza 125 fick det bli.

Jag sov på taket och somnade innan tio.