Familjen Edlunds hemsida - Resor

    Dag 3 - Arusha

Efter en natt med begränsad sömn vaknade vi vid åtta. Vi drog oss en stund innan vi åt frukost vid bussen vid halv nio. Efter frukosten gick vi och tog en efterlängtad dusch. Härligt!

Efter duschen packade vi ryggsäcken för de tre kommande dagarnas safari. När ryggsäcken kändes välfylld tog vi tillsammans med flera andra resenärer en promenad in till de centrala delarna av Arusha. Det blev en förhållandevis lång promenad så vi stannade till vid ett vattenhål på vägen som hette Matongee Arusha Club. Vi satte oss vi den folktomma uteserveringen och beställde varsin öl. Gott med kall öl i värmen!

Då flaskorna stod tomma fortsatte vi promenaden in till centrum. Så mycket centrum var det inte. Centrum bestod av en rondell med en klockstapel som var sponsrad av Coca Cola. Varje gång vi stannade till kom det försäljare som ville sälja souvenirer. Jobbigt! Några i sällskapet letade efter väskor och några tanzanianer visade välvilligt vägen till en affär en bra bit från klockstapeln. Efter många om och men blev det affär – till överpris!

Klockan hade blivit mycket och vi började bli hungriga. Vi hamnade hastigt och lustigt på Boma Road och på New Safari Hotel där vi nästan ensamma i lokalen beställde lunch. Dessvärre serverade restaurangen inga alkoholhaltiga drycker till maten så det fick bli läsk istället. Maten smakade bra och priset var efter omständigheterna högt, 15 000 Tsh (80 SEK).

Efter lunchen började vi dra oss tillbaka till campingen. På grund av den höga temperaturen blev det ytterligare ett vätskestopp på vägen. Valet föll på samma ställe som tidigare.

Strax efter fem var vi tillbaka på campingen. De två anslutande bussarna Pelle och Trisse hade fortfarande inte dykt upp. Vi satt och väntade vid långbänkarna och tills bussarna dök upp strax före sex. Vi hälsade våra nya medresenärer välkomna med vågen. Direkt när bussarna stannat drog Eddie information om de kommande tre dagarnas safari.

Eftersom vår buss Trisse nu hade anlänt började vi göra oss hemmastadda i bussen, hälsade på folk och packade om saker mellan resväskorna, ryggsäckarna och lådorna.


Rosa vattenkran på Masai Camp i Arusha.

Ungefär halv åtta gick vi bort till restaurangen, där det redan samlats många resenärer, för att äta. Vi beställde nachos med köttfärs i kassan (ingen bordsbeställning alltså!) och varsin öl i baren. Maten dröjde och akrobatuppträdandet på ”scenen” hann börja. Först efter ett par påstötningar kom äntligen vår mat.

Eftersom vi skulle åka tidigt följande morgon gick vi bort till bussen redan vid niotiden för att göra sig i ordning för natten. Vi arrangerade myggnät och sovsäckar vid en av britsarna inne i bussen. Vi somnade inte ordentligt förrän vid elvatiden då alla i bussen anlänt och stökat klart.