Familjen Edlunds hemsida - Resor

    Dag 14 - Nungwi

Vid halv nio gick vi de tio metrarna till vår utomhusrestaurang där frukosten serverades. Frukosten var hyfsat påkostad med rostat bröd, stekt ägg, banan, skivad mango och kaffe. Efter frukosten gjorde vi oss i ordning för en dag på stranden och vid halv elva låg vi i sanden och lapade sol.

Vid tolvtiden gick vi bort till Jambo Brother Restaurant för att äta lunch. Vi fick beställt relativt fort men sen måste något ha gått snett. Vi fick vänta i över två timmar innan maten kom.

Efter den något försenade lunchen satt vi kvar och snackade ett tag och vid tretiden återvände vi till stranden för mer sol och bad. Vid fyratiden lämnade vi stranden då vi fått tillräckligt med afrikanska solstrålar på våra kroppar och gick till vår bungalow för att duscha. Efter duschen gick vi bort till en annan del av stranden och köpte Konyagi i det minsta supermarket vi någonsin sett. Konyagi var tanzaniansk gin. Sen gick vi tillbaka till vår bungalow för att om möjligt svalka oss eftersom det fortfarande var varmt i solen.

Klockan sex vågade vi oss ut igen. Vi förhörde oss om var det lutade åt att äta middag på för kvällen. Det lutade åt Jambo Brother Restaurant – igen. Många i sällskapet, inklusive vi, beställde jätteräkor med ris och vitlökssmör. Jätteräkorna var lite dyrare än vad en ”normal” middag brukade kosta. De 12 500 Tsh (66 SEK) som huvudrätten kostade var väl investerade pengar för det var riktigt gott. Värre var det för de fyra stackare som beställde hummer för 30 000 Tsh (158 SEK) och inte kunde äta upp den då de tyckte att den luktade ammoniak.

Efter maten drog vi oss bort till vår stambar och beställde paraplydrinkar. Baren var som en magnet för oss! Gick inte att undvika! Vi började med varsin ”Pina Colada” som bl.a. var gjord på färsk ananas. Mums! Sen beställde vi en ”Mango Bang” och en ”Passion under a Palm Tree”. Mums – igen! Drinkarna kostade bara 5 000 Tsh (26 SEK) så här kunde man stanna hela natten. Fast vi lämnade baren strax efter elva. Vi somnade omkring halv ett omringade av vårt blåa myggnät och till ljudet av vår takfläkt.