Familjen Edlunds hemsida - Resor

    Dag 6 - Reñaca → "Bushcamp"

Frukosten serverades redan klockan sju och mindre än en timme senare hade vi packat klart allting för vidare färd norrut mot öknen.

Första stoppet skedde efter en dryg timmes körning då bussarna skulle tankas.

Andra stoppet skedde vid Valle del Encanto, där vi först käkade lunch och sedan fick en rundtur bland berg och dalar för att bl.a. kika på 1 500 år gamla petroglyfer från El Molle-kulturen.


Petroglyfer.

Nästa stopp i bussåkandet blev i La Serena, där både personalen och resenärerna bunkrade mat och vatten för kommande dygn i Atacamaöknen. Efter ungefär 1,5 timmes stopp fortsatte färden norrut.

Vid halv niosnåret serverades middag på en i princip mörk och öde rastplats/uppställningsplats ute i ingenstans. Mörkt blev det fort. Redan vid sju på kvällen var det kolsvart.

Efter middagen körde vi i ytterligare tre timmar innan vi stannade till vid vägen för att få ett par timmars sömn. Enligt kartan stannade vi ett par mil söder om staden Copiapo mitt ute i Atacamaöknen. Bussarna ställdes upp bakom en transformatorstation för att inte synas från vägen. Här gjorde vi en bushcamp. De flesta sov på busstaket under bar himmel.